Cazan Tuica Alambic 60 Litri, cu Termometru Inclus

AlAmbick
3.699,99 RON (TVA inclus)

Doar la Noi ! Ai Transport Gratuit pentru comenzi peste 499 Lei. Cost unic transport pentru comenzi mai mici: 25 Lei.

🚛Livrare prin Curier: DSC/Cargus - Deschidere+Verificare Colet

AlAmbick
Cod produs - SKU 1025
Disponibil in stoc. Ajunge la tine in 1-3 zile lucratoare.

Descriere

[ ACCESORII RECOMANDATE ]

Sita Cupru Anti-Lipire pentru Alambic 50 si 60 Litri
       
Arzator Gaz 30cm Tip "Paella" pentru Alambic 60Litri
Suport Metalic 40cm pentru Alambic de 60 Litri       

Dimensiuni: Inaltime x Latime x Adancime (mm):1000mm x 1150 mm x 560 mm

Cazanele pentru tuica de tip „Al-Ambiq” sunt fabricate in Portugalia de Artizani cu experienta din generatie in generatie.

Se confectioneaza din cupru alimentar 99,9%, pentru a asigura fixarea materialelor aromatice in distilat (tuica), ionii de cupru avand un rol important si in procesul de maturare al tuicii.

Cazanul are forma sferica, pentru a facilita miscarea continua a borhotului in procesul de fierbere. Acesta este motivul pentru care cazanele de tip alambic nu necesita amestecator, deoarece continutul nu se lipeste de fundul vasului - in cazul compozitiilor mai diluate sau a vinului. Pentru Compozitiile mai Dense (Borhot de Pruna, Mar), recomandam Sita Anti-Lipire pentru siguranta totala.

Capacul vasului de fierbere are o forma de cupola asemanatoare unei cepe, ceea ce inseamna ca aburul trece printr-o sectiune mai ingusta, dupa care se dilata si se raceste in cupola, asa incat elementele componente cu o temperatura de fierbere mai scazuta se precipita si revin in borhot, eliminand componentele nocive din distilatul final.

Acest lucru inseamna ca forma constructiva a cazanului favorizeaza fierberea unei tuici curate si aromate.
Se recomanda ca fierberea sa se efectueze cu gaz(Arzator sau direct pe Aragaz), care are o posibilitate de reglare mai fina a flacarii, dar se poate efectua si cu lemne.

Etansarea se realizeaza cu Amestec de Apa si Faina Alba in 2 puncte: 1. Intre Capac si Corpul Cazanului; 2. Intre Teava de Legatura si Intrarea In Serpentina din Racitor. 

Recomandam o prima distilare de curatare( Amestec Apa si Acid Citric in Proportie de 59:0,4 - La 59 litri de apa, se pot pune 400 ml acid citric sau otet de mere ) pentru a elimina impuritatile ramase in urma fabricarii. Deasemenea aceasta recomandare ramane valabila si in cazul in care doriti sa utilizati cazanul dupa o lunga perioada de timp in care nu s-a mai fiert.

Cazanul de tuica este format din 3 parti componente: recipinetul de baza, capac cu conducta, racitor.

Material: Cupru Pur, Grosime de 1mm

Detalii

SKU
1025
Greutate
15 kg
Brand

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review