Cazan cu Coloana Distilare Uleiuri Esentiale, Bauturi Aromatice, 100 Litri

AlAmbick
[1]
6.929,99 RON (TVA inclus) 7.699,99 RON Promotie Valabila pana pe 05 ian. 2025

Doar la Noi ! Ai Transport Gratuit pentru comenzi peste 499 Lei. Cost unic transport pentru comenzi mai mici: 25 Lei.

🚛Livrare prin Curier: DSC/Cargus - Deschidere+Verificare Colet

AlAmbick
(Promotie Valabila pana pe 05 ian. 2025)
161,49 RON (TVA inclus) 189,99 RON Promotie Valabila pana pe 05 ian. 2025
220,79 RON (TVA inclus) 275,99 RON Promotie Valabila pana pe 05 ian. 2025
Cod produs - SKU 1039
Disponibil in stoc
Ajunge la tine in 1-3 zile lucratoare

Descriere

Al-Ambiq din Cupru Pur - Capacitate 100 Litri cu Coloana si Sita + Racitor si  Serpentina din Cupru

> pentru Distilare Alcool in vederea obtinerii unor Bauturi Spirtoase Speciale sau pentru Extragerea Uleiurilor Esentiale din Plante, Apa Florala, Hidrosoli - cu multiple intrebuintari in industria Farma si Cosmetica <

> Volum Coloana: 58 Litri <

[ ACCESORII RECOMANDATE ]

Separator Uleiuri Esentiale Profesional        

Sita Cupru Anti-Lipire pentru Alambic 100 Litri

      

Arzator Gaz Tip "Paella" pentru Alambic 100Litri

Suport Metalic pentru Alambic de 100 Litri

      



Ideal pentru incepatori dar si pentru avansati, care ar dori sa experimenteze distilarea cu abur pentru Bauturi Spirtoase sau Pentru Obtinerea Uleiurilor Esentiale, Eterice, Apa Florala, Hidrosoli.

Cu acest tip Cazan de Tuica se obtine in Italia - Grappa: In vasul principal se pune compozitia principala fermentata iar in Coloana se pun diverse fructe in stare naturala, uscata sau pentru arome deosebite se pot utiliza fulgi de lemn de esenta nobila.

Acest model este dotat cu un sistem de blocare detasabil din alama pe capac gat de lebada pentru a facilita depozitarea, atunci cand nu este in uz. Conducta de extensie este prevazuta pentru a compensa cresterea inaltimii coloanei. Aceasta trebuie conectata intre tubulatura de gat de lebada si vasul de racire.

Tratamentul: O prima distilare de curatare este esentiala pentru a curata impuritatile si alte substante nedorite. Aceste substante, care sunt inerente la cupru, se depun daca, dupa un timp indelungat, cazanul nu a fost utilizat.

Distilarea cu abur este o tehnica folosita pentru a distila alcool sau extract de uleiuri esentiale din materialele organice, prin care trece aburul generat intr-un vas, prin materialul vegetal. Compusii sensibili la temperaturi care s-ar descompune in mod normal, printr-o distilare simpla, vaporizeaza la temperaturi mai scazute atunci cand sunt supusi la aburul din camera de vapori sau coloana alambicului. Acest lucru permite separarea uleiurilor esentiale, care tind sa fie mai putin solubile in apa clocotita, decat substantele chimice complexe. Cand aburul trece prin orificiile mici ale sitei, materiile organice care detin uleiurile esentiale se deschid, pentru a elibera moleculele de uleiuri esentiale, fara a compromite sau strica aceste componente. Distilatul va contine un amestec de vapori de apa si uleiuri esentiale care revin la forma lor lichida in recipientul de condensare. Atat uleiurile esentiale cat si apa ( numita apa florala ), sunte retinute in distilatul intermediar care iese din vasul racitor. Procedura de distilare este aceeasi ca si pentru metoda de distilare simpla, cu exceptia faptului ca distilarea se realizeaza cu ajutorul aburului.

La fel ca si la uleiurile esentiale, folosirea aburului pentru distilarea alcoolului, permite distilatului sa pastreze si sa retina aromele mai delicate care altfel ar fi pierdute, in cazul in care sunt supuse la temperaturi ridicate. Acest proces este folosit in mod obisnuit pentru a extrage uleiuri esentiale din plante aromatice pentru a obtine lichioruri aromatizate. In mod alternativ, alcoolul poate fi distilat din materia fermentata care este plasata in coloana unui alambic, cum ar fi ciorchini de struguri presati, ramasi din fabricarea vinului.

Exista avantaje evidente in distilarea cu aburi, cu aplicatii comerciale in: industria alimentara, medicala si chimica; de exemplu: uleiuri aromatice, parfumuri, esente si lichioruri aromate.

Detalii

SKU
1039
Greutate
41 kg
Brand
Capacitate
100 Litri

Ce spun clientii

5 din 5 stele
Din 1 voturi
5 stele
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
C
Calin
de mai mult de 1 an
Bună,
100 de litri are doar partea sferică sau cu tot cu cilindru? Mulțumesc
F
Fabricadetuica.ro
de mai mult de 1 an
Buna ziua,
Partea sferica are volumul de 100 Litri. Coloana de deasupra - unde se pun plantele, are 58 Litri volum.
Multumim.
M
Monea Adrian
de mai mult de 1 an
Buna ziua! Imi pare f interesant acest produs ,si voiam sa stiu mai exact, daca ceea ce as face cu un cazan normal al dvs pot face si cu acesta,adica se poate face si tuica/palinca cu el ?In principiu pe mine nu ma intereseaza producerea uleiurilor esentiale ci doar a tuicii respectiv a palincii...cu o aroma mai deosebita. Va multumesc!
F
Fabricadetuica.ro
de mai mult de 1 an
Buna ziua - se utilizeaza cu succes acest tip de cazan, la ce doriti dv sa obtineti: tuica, palinca, lichior aromatizat. In Italia se foloseste pentru Grappa de exemplu. Borhotul se pune in vasul rotund, iar pentru arome in plus, se foloseste coloana care are si sita -aici puteti pune fructe, coji, crengute de cires/visin, chipsuri de stejar, etc. Variantele sunt multiple.

Alti clienti au cumparat si