Descriere
[ ACCESORII RECOMANDATE ]
Sita Cupru Anti-Lipire pentru Alambic 40 Litri | ![]() |
Arzator Gaz 20cm Tip "Paella" | ![]() |
Suport Metalic 30cm pentru Alambic de 40 Litri | ![]() |
Dimensiuni: Inaltime x Latime x Adancime (mm):790 mm x 800 mm x 420 mm
Cazanele de tuica de tip „Al-Ambiq” sunt fabricate in Portugalia de Artizani cu experienta din generatie in generatie.
Se confectioneaza din cupru alimentar 99,9%, pentru a asigura fixarea materialelor aromatice in distilat (tuica), ionii de cupru avand un rol important si in procesul de maturare al tuicii.
Cazanul are forma sferica, pentru a facilita miscarea continua a borhotului in procesul de fierbere. Acesta este motivul pentru care cazanele de tip alambic nu necesita amestecator, deoarece continutul nu se lipeste de fundul vasului - in cazul compozitiilor mai diluate sau a vinului. Pentru Compozitiile mai Dense (Borhot de Pruna, Mar), recomandam Sita Anti-Lipire pentru siguranta totala.
Capacul vasului de fierbere are o forma de cupola asemanatoare unei cepe, ceea ce inseamna ca aburul trece printr-o sectiune mai ingusta, dupa care se dilata si se raceste in cupola, asa incat elementele componente cu o temperatura de fierbere mai scazuta se precipita si revin in borhot, eliminand componentele nocive din distilatul final.
Acest lucru inseamna ca forma constructiva a cazanului favorizeaza fierberea unei tuici curate si aromate.
Se recomanda ca fierberea sa se efectueze cu gaz(Arzator sau direct pe Aragaz), care are o posibilitate de reglare mai fina a flacarii, dar se poate efectua si cu lemne.
Etansarea se realizeaza cu Amestec de Apa si Faina Alba in 2 puncte: 1. Intre Capac si Corpul Cazanului; 2. Intre Teava de Legatura si Intrarea In Serpentina din Racitor.
Recomandam o prima distilare de curatare( Amestec Apa si Acid Citric in Proportie de 39:0,3 - La 39 litri de apa, se pot pune 300 ml acid citric sau otet de mere ) pentru a elimina impuritatile ramase in urma fabricarii. Deasemenea aceasta recomandare ramane valabila si in cazul in care doriti sa utilizati cazanul dupa o lunga perioada de timp in care nu s-a mai fiert.
Cazanul de tuica este format din 3 parti componente: recipinetul de baza, capac cu conducta, racitor.
Material: Cupru Pur, Grosime de 1mm
Detalii produs
Ce spun clientii
-
5 stele100%
-
4 stele0%
-
3 stele0%
-
2 stele0%
-
1 stea0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza reviewCu o butelie normala puteti face aprox 2-3 fierberi, in functie bineinteles si de tipul arzatorului utilizat.
O zi placuta.
doresc sa comand un Al-Ambig de 40 litri la ultima oferta din decembrie 2016
In aceasta perioada comenzile se efectueaza on-line. Daca aveti dificultati, lasati-ne un nr. de tel. pe adresa noastra de e-mail si va sunam noi. Sau puteti trimite datele pentru livrare si prin e-mail. Multumim !
-Ce distanta este intre cazan si racitor din poze pare foarte mica.
Daca vorbim de un borhot mai lichid (ex. din struguri) , sau daca distilam vin, atunci nu exista risc mare de prindere. Dar pentru prune, mere, etc., se recomanda aceasta sita pentru a preveni prindererea borhotului, in loc de amestecator- care nu este disponibil la alambicuri.
Distanta intre cazan si racitor este de aprox. 60cm pentru alambicul de 40 litri. Aceste alambicuri, asa se construiesc.
CLIENTII CARE AU CUMPARAT ACEST PRODUS AU MAI FOST INTERESATI SI DE









