Cazan Tuica 120 Litri Basculant, Inox, Fund si Pereti Dubli, Baine-Marie

Meks-Agro
9.143,99 RON (TVA inclus) 11.429,99 RON

Doar la Noi ! Ai Transport Gratuit pentru comenzi peste 499 Lei. Cost unic transport pentru comenzi mai mici: 25 Lei.

🚛Livrare prin Curier: DSC/Cargus - Deschidere+Verificare Colet

Meks-Agro
Cod produs - SKU meks-120
Produs indisponibil momentan in magazin, dar revine in scurt timp pe stoc !

Descriere

Cazan Tuica 120 L Inox+Cupru, Fund Dublu, Baine-Marie - Golire prin Basculare, fara amestecator

> Ideal pentru a doua distilare dar si pentru distilarea clasica !

> Sistemul de incalzire cu apa, impreuna cu capacul si tevile fabricate din cupru, ajuta la fixarea aromelor in distilatul final.

Volum Cazan Inox: 120 L

Capacitate utilizabila : max. 105 L netto.

Volum vas de racire : 180 L

Dimensiuni : 130x80 cm

Presiunea apei din camera dubla : 0.3 bar

Focar inox: 1.5 mm

Bazin de racire inox : 0.8 mm

> Corp Cazan 120 L: Fabricat din Inox Alimentar Premium, A304;

> Focar/Racitor: Otel-Inox Feritic;

> Capac, Teava Legatura, Serpentina: Fabricate din Cupru Alimentar Pur, 99.97 %: 1,2 mm;

> Lungime Serpentina: cca. 3,8m

> Etansare cu apa intre Capac si Corpul Cazanului;

> Termometru inclus, montaj pe capac.

> Datorita incalzirii prin procedeul bain-marie, compozitia de fiert nu se prinde de cazan, iar acesta nu necesita amestecator !

> Sistem Golire Basculant;

> Fabricat in Slovenia.


In trecut, rachiul avea de multe ori de la 50%vol. alcool in sus. Se dadea pe gat, cu cinzeaca. Important era să te arda pana in stomac. In plus, nici nu se degusta, nici nu se mirosea.

In prezent, lucrurile stau altfel. Vrem sa ne bucuram de rachiul de calitate atat cu nasul cat si cu papilele gustative. Aceasta inseamna ca avem nevoie de un pahar corespunzator. Aromele sunt eliberate in partea bombata si ies prin deschiderea ingusta, ca un cos, a gurii. Se umple o treime. Toate simturile trebuie sa se bucure de un pahar nobil de rachiu.

Cazanul cu fund si perete dublu ( sau bain-marie ) de fapt este compus din doua ceaune - unul exterior si unul interior. Spatiul intre cele doua trebuie umplut cu apa ( presiune max. de 0,3 bar) pana ce ceaunul interior este inconjurat cu manta cu apa. Atat ceaunul exterior cat si cel interior sunt fabricate din inox alimentar A304, de cea mai buna calitate (premium) fara continut de nichel, crom sau cadmiu.

Exteriorul cazanului este fabricat din inox ca si vasul sistemului de racire. Dispozitivul de racire este un vas umplut cu apa(180 l) in care se afla teava spiralata fabricata din cupru cu 3 filete, conectata corespunzator la cazanul de tuica. Teava trebuie scufundata total in apa. Pentru condensarea perfecta a vaporilor de alcool, apa din vasul de racire nu trebuie sa fie peste 25 grade C in partea inferioara, iar temperatura apei de racire din capatul superior al vasului trebuie sa ramana sub 60 de grade C. Pentru respectarea acestor valori este posibila eliberarea apei calde ( prin teava montata in partea superioara – preaplinul) si inlocuirea ei cu apa rece in timpul procedurii. In cazul in care apa de racire se incalzeste prea tare, aburii nu mai condenseaza in intregime si restul se elibereaza in aer liber. Aceasta eliberare poate fi recunoscuta prin mirosul puternic de tuica. Eliberarea in aer liber trebuie oprita pentru ca reduce cantitatea de tuica obtinuta.

 

Partile cazanului care intra in contact cu distilatul cum ar fi capacul (unde se mixeaza vaporii de alcool inainte de trecere prin teava de legatura), teava de evaporare si teava de racire(serpentina) sunt facute din cupru alimentar. Cuprul catalizeaza schimbarile chimicale desfasurata in temperaturi ridicate cea ce ajuta la formarea gustului si aromelor tuicii.

Spatiul de ardere este in principal conceput pentru folosirea cazanului cu combustibil solid si este alcatuit din doua parti. Partea superioara la care este atasat ceaunul,poate fi rasturnat ceea ce face posibil golirea pastei din ceaun. Combustibilul solid poate sa fie: lemn sau brichete. Deasemenea, in spatiul de ardere se poate monta un arzator pentru gazul de la butelie. Partea inferioara a spatiului de ardere poate fi captusit cu caramida de samota pentru protectie si prelungirea duratei de functionare.

 

Pentru a distila cantitatea maxima din borhot va recomandam sa folositi numai fructe de calitate. Fructele trebuie curatate de frunze, crengi si alte materiale straine apoi trebuie spalate de urme de pamant, insecticide sau pesticide. Gustul alcoolului distilat depinde de curatenia si procesul de fermentare a fructelor. Vorba ca orice este bun pentru tuica este gresita !

Detalii

SKU
meks-120
Greutate
96 kg
Brand
Capacitate
120 Litri
Video

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review